CSAPI - vásárcsarnok fejlesztés

Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (CSAPI) - vásárcsarnok fejlesztések

Az elmúlt évek során cégünk a Fővároshoz tartozó több vásárcsarnok világításának korszerűsítéséhez is adhatta nevét. A hosszútávú együttműködés a CSAPI-val szakmai és emberi szempontból is meghatározó cégünk életében.

3 nagy beruházás részleteivel foglalkozunk ebben a cikkben, a Rákóczi téri Vásárcsarnok, a Kórház utcai Piac és Vásárcsarnok, és a Flórián téri Üzletközpont területén történt korszerűsítéseket mutatjuk be.

Rákóczi téri Vásárcsarnok

A Rákóczi téri Vásárcsanok világításának korszerűsítésekor figyelembe kellett venni az épület műemlék jellegét, így a jellegzetes gömb alakú lámpatestek megtartása mellett csupán a fényforrások cseréje jöhetett szóba. A korábban alkalmazott főként halogén vagy kompakt fénycsöves megoldások helyett ma már DMLS VENUS JX 50W E27 3500K indukciós fényforrások biztosítják a kellemes, homogén megvilágítást. A lámpatesteket részben átalakítottuk, lekerültek a fényterelők a fényforrások körül, valamint az összeégett foglalatokat is cseréltük. A fényterelők leszerelésével elértük, hogy a fényforrások immár felfelé is világítanak ezáltal "kinyitva" a teret, megvilágítva az épület impozáns belső szerkezetét. A 2016 karácsonya óta fényben fürdő Vásárcsarnok mind a megrendelő, mind a bérlők, mind az akár több évtizede hűséges vásárlók örömére szolgál! A DMLS VENUS fényforrásokra 3 év garanciát, s 60.000 üzemóra élettartamot garantálunk az DML indukciós technológia által. A korszerűsítés szemmel látható és kézzel fogható eredményei: 80%-os fényáram növekedés, 42%-os energia-megtakarítás! 


Flórián téri Üzletközpont

A Flórián téri Üzletközpont világításkorszerűsítése során a követlező területeket vettük górcső alá: alagsori gazdasági és szerviz folyosók, rakodó rámpák, biztonsági világítás. Az alagsori világítás hagyományos fénycsöves szabadon sugárzó, valamint por- és páramentes lámpatesteit LED megoldásokra cseréltük. A tervezés során ügyeltünk, hogy különböző típusú LED fénycsövek kerültek az új szabadon sugárzó és a por és páramentes lámpatestekbe. A LED technológiás termékek megfelelő hűtése elengedhetetlen, így a zárt lámpákba az arra alkalmas LED T8 csövek kerültek beépítésre, hogy azok megbízhatóan kitöltsék rendeltetészerű élettartamukat! A felújítás során fény derült a világítási hálózat fogyatékosságaira, így a annak teljes cseréjét is elvégeztük, megtörtént azok szabványosítása a megfelelő üzembiztonság érdekében. A projekt megvalósulását követően nőttek a megvilágítási értékek 55%-os energia-megtakarítás mellett! Érdemes kiemelni: a csaknem 0-24 órás üzemeltetés kevesebb mint egy éves megtérülést eredményez!


Kórház utcai Piac és Vásárcsarnok

A Kórház utcai Piac és Vásárcsarnok korszerűsítése összetett feladat volt a létesítmény világítása kívül-belül megújult. A projekt során nagy kihívás volt, hogy a Vásárcsarnok mindennapjait a legkevésbé zavarjuk, a kivitelezés minden részfolyamatának ideiglenes zárása után fontos volt az eredeti állapotok visszaállítása. A beltéri nagyobb, 250W-os halogén lámpatestek kiváltására a strapabíró DMLS RF-005 150W indukciós reflektorokat használtunk, a továbbiakban LED falra szerelhető, T8 fénycsöves, valamint utcai  kandeláber megoldásokat. A megvalósulást követően nagyságrendekkel javult a megvilágítás, a vevői-eladói komfortérzet, 42%-os energia-megtakarítás mellett!