1_green_dml

Mi az az indukciós lámpa?

A DML Hungary Kft. által forgalmazott, DMLS márkanévvel ellátott, indukciós lámpa egy elektródaszál nélküli elektromágneses indukciós fénycsöves lámpa. A DMLS indukciós fényforrás zárt vasmagos kialakítású, melyet digitális vezérlés által gerjesztett mágneses indukció hoz működésbe. Ennek során a fénycsőben lévő argongáz áramlásának hatására, a gázmolekulák a fényforrás üvegfalának belső felületére felvitt fényporral reakcióba lépve, fénykibocsátás történik. A fénycső - bár a hagyományos fénycsövekhez igen hasonlóan működik - higanyt csak szilárd formában (amalgám), minimális mennyiségben tartalmaz. Mivel nincs elektródafogyás, nincs fémkipárolgás a belső felületre, a fényforrás élettartama a 100 000 üzemórát is elérheti.

A DMLS indukciós lámpatesteket alacsony energiafogyasztás, egyedülállóan hosszú élettartam, kiváló, villogás- és káprázásmentes fényminőség jellemzi.
dml_szazezer_uzemora
dml_kezdeti_aramfelvetel

Mennyi a kezdeti áramfelvétel és feszültség egy indukciós lámpa esetén?

A kezdeti feszültség egy DML indukciós lámpa esetén nem változik, viszont a kezdeti áramfelvétel, néhány miliszekundum erejéig, a 4-5-szöröse lehet a normál működési áramigényhez képest. Ez az érték eltérő lehet típustól és az adott helyszíni körülményektől függően. A cégünk által forgalmazott DMLS indukciós lámpatestek telepítésekor 'C' vagy 'D' karakterisztikájú kismegszakítók alkalmazása javasolt az adott világítási hálózaton!
2_green_dml
3_green_dml

Hogyan állapítható meg, hogy az indukciós fényforrás és/vagy az elektronika megfelelően üzemel-e?

I. Műszeres hibakeresés - Csatlakoztassa a lámpát, és mérőműszerrel végezze el az ellenőrzést! Mért paraméterek: feszültség (V), áramerősség (A), teljesítmény (W).
 • A Ha az áramerősség mérhető, de a feszültség és a teljesítmény nem, ez azt jelenti, hogy az elektronika meghibásodott.
 • B Ha a teljesítmény és a feszültség jóval magasabb a nominál értékeknél, a fénycső meghibásodott.
 • C Ha a lámpa, bár úgy tűnik, megfelelően működik, de a mért értékek a nominálishoz képest 50%-kal nőnek 10-30 perc elteltével, a fényforrás meghibásodott.

II. Cserés hibakeresés - Készítsen elő egy megfelelően működő fényforrást és elektronikát! Cserélje az elektronikát a hibás lámpában!
 • A Ha a lámpa nem világít bekapcsolás után, a fényforrás meghibásodott.
 • B Ha a lámpa világít az elektronika cseréje után, az elektronika meghibásodott.
 • C Ha a lámpa 30 perc elteltével abnormálisan, a normálistól eltérően világít, a fényforrás meghibásodott.
 • D Ha a lámpa nem rendeltetészserűen indul, a fényforrás meghibásodott.
5evjotallas_pecset

Tesztelte már a DML Hungary Kft. az indukciós lámpák tényleges élettartamát?

Nem is egy példa bizonyítja, hogy a DML indukciós lámpák kiállják az idő próbáját. Referenciáink között több olyan projekt is található, melyek 5 évnél régebbiek, bizonyítva a technológia tartósságát.
4_green_dml
5_green_dml

Mi az oka annak, hogy az indukciós lámpák esetén a fényforrás és az elektronika maximális távolsága 2 méter?

A DML indukciós lámpák optimális teljesítmény és fényerő leadásának alapfeltétele az elektronikából érkező megfelelő erősségű kimenő jelszint. Ez a jelszint a fényforrást az elektronikával összekötő kábel hosszának arányában változik. A gyári tesztek alapján az optimális működéshez szükséges jelszint eléréséhez a kábel maximális hossza 2 méter lehet!
dml_dimmeles

Dimmelhetőek az indukciós lámpák?

A technológia ugyan létezik az indukciós lámpák dimmelhetőségére, de jelen pillanatban nem elérhető.
6_green_dml
7_green_dml

Milyen hőmérsékleti szélsőségek között üzemel egy indukciós lámpa?

Általánosan kijelenthető, hogy az indukciós lámpatestek működési hőmérséklet tűrése igen nagy: -25°C és +50 °C között üzemelnek megbízhatóan.
Azonban a gyártói tesztek alapján a lámpatestek robosztus, magasabb hőmérsékletnek is hatékonyan ellenálló kialakításának köszönhetően a külső hőmérséklet a +70 °C-t is elérheti!
dml-homerseklet_

Mi az oka, ha az indukciós lámpa villogni kezd?

Az indukciós lámpa villogásának lehetséges okai:
  1. Az elektronika túlmelegedett.
  2. A hálózati feszültség szint nem a rendeltetésszerű intervallumon belül van.
8_green_dml
9_green_dml

Mit jelent a világítási szög?

Az indukciós és LED termékek esetén is megkülönböztethetünk szélesen, illetve szűkebb szögben világító lámpákat. A szélesen sugárzó lámpatestek (120-150°) nagyobb területet világítanak be kisebb fényintenzitással, míg a keskeny szögben világító lámpák (60-90°) viszonylag nagyobb fényintenzitással, de kisebb területre összpontosítják fényüket. Ez utóbbiakat pl. raktárcsarnokok polcsorai közé javasoljuk, vagy ehhez hasonló szűkebb, magasabb helyekre, míg az előbbieket, melyek nagyobb területen szórnak, nyitott terek minél homogénebb megvilágítására, alacsonyabb, akár 5-6 méteres szerelési magasságra is ajánljuk.
dml_fenyvetites