Intersnack Magyarország Kft.

A CHIO Intersnack Magyarország Kft. győri üzemében a III. ütemen is túl

2014-2016-ig 3 ütemben korszerűsítettük az Intersnack Magyarország Kft. (CHIO) győri üzemében a világítást. Mivel élelmiszeripari üzemegységről beszélünk, magas hőre és a zsíros-olajos lerakodásokra való tekintettel az indukciós technológiát választottuk, azon belül a DMLS HB-21 csarnokvilágítókat, DMLS TP-800 falra szerelhető lámpatesteket.

Több helyen kerültek a lámpatestek közvetlenül a sütő kemencék fölé, a lámpatestek azonban ellenállnak a magas hőterhelésnek. A kivitelezési munkák során a lámpatestek korábbi előnytelen kiosztását is megváltoztattuk, a hálózatot cseréltük, új elosztó szekrényt telepítettünk, azonban a lényeg: a világítás "okos" lett, az csak indokolt esetben működik.

Fény- és mozgásérzékelők kapcsolják a világítási köröket, adott helyeken, adott időben és adott fényviszonyok között, mely folyamat a helyi hálózaton, de akár Internet kapcsolaton keresztül, számítógéppel, okostelefonnal is ellenőrizhető, szabályozható! Ez a megoldás nagyságrendekkel tovább növelte az energiahatékonyságot! Külön feladat volt 2015-ben a biztonsági és pánik világítás kialakítása. Nos, a nagy hatékonyságú 3W LED lámpatestek fényében nem csupán menekülni, de adott esetben gyártani is lehetséges! Beszéljenek tovább a helyszínen készült képek..

 

Referencia képek: