Fehérvári úti Vásárcsarnok

A művelet során nem csupán egy az egyes csere történt, a teljes világítási koncepciót újragondoltuk:

a vásárcsarnok világításának kialakítása régebben reflektorokkal, oldalról történt, ennek több hátránya volt. Túl azon, hogy gazdaságtalanul nagy teljesítményű reflektorokkal világítottak, a fő bajt mégis a foltos és túl árnyékos bevilágítás jelentette. Az oldalsó világítás további hátránya a vakítás, ami a felső szinteken zavaró, balesetveszélyes, és nem utolsó sorban igen lehangoló, kényelmetlen fényérzetet adott.

A nehezebb utat választva arra jutottunk, hogy a teraszosan elhelyezkedő elárusító standokat felülről világítjuk meg. Ezt acélsodronyok alkalmazásával és az elektromos hálózat teljesen új kivitelezésével tudtuk megoldani, alpin munka segítségével. A feladat így bonyolult és veszélyes volt, mégis az egyetlen optimális és végleges megoldást biztosította az üzemeltető (CSAPI – Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága) számára.

A munkálatok befejeztével az eredmény természetesen szembeötlő volt. Az árnyékos és sokszor vaksötét részletek most fényárban úsznak és a teljes vásárcsarnok területe csalogatóbb és komfortosabb áruház benyomását kelti.

További javulást eredményezett az álmennyezeti fénycsöves lámpatestek ugyancsak kis karbantartás-igényű lámpatesteinek cseréje. Ez több száz darab lámpát jelentett, ami a munkaszervezés és a kivitelezés szempontjából volt kihívás.

Az indukciós lámpák bizonyítják, hogy bár a technológia kissé elavultnak számít, ám élettartamban minden elvártnál jobban teljesítenek az itt is felszerelt indukciós lámpák

Referencia képek