IKEA

2013-ban a DML Hungary Kft. az egyik legkiemelkedőbb referenciájának tekinthető kültéri világításkorszerűsítése budaörsi IKEA áruház volt

A kivitelezés során a kültéri világítás szinte minden szegmensére megoldást kellett találnunk az IKEA parkolójának területén Budaörsön:

  1. parkoló terület általános megvilágítása
  2. homlokzat megvilágítása
  3. zászlók megvilágítása
  4. információs tábla megvilágítása

A kivitelezést általános tervezés és tesztelés előzte meg.
A parkolóban választás a DMLS ST-008-as indukciós térvilágításra esett, mely tökéletesen kiváltotta az addigi nátrium lámpatesteket. A magasabb színhőmérséklet komfortosabb közeget kölcsönzött a területnek, mint a monokróm sárga megvilágítás. Aki az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán halad az esti órákban, láthatja még az autópályáról is az indukciós lámpák és a környékbeli hagyományos izzók sárgás színű megvilágítás közti különbséget.
Az IKEA homlokzatának megvilágítására a DMLS RF-005 indukciós reflektorokat alkalmaztuk, szintén a korábbiaknál magasabb színhőmérséklettel, így kiemelve az áruház világszerte közismert, jellegzetes kék-sárga színeit.
A zászlók és információs táblák világítását a kisebb, de nem kevésbé hatékony DMLS RF-006 reflektorok adják.

DMLS indukciós lámpatestek egyik fő jellemzője a rendkívül homogén fényvetés, ami a hatalmas terület bevilágításakor igen hatásosnak bizonyult. A budaörsi IKEA áruház homlokzatának, a zászlóinak, információs tábláinak esetében, valamint a teljes parkolójának területén kiváló hatékonysággal üzemelnek a felszerelt DMLS indukciós megoldások.

Az indukciós lámpák bizonyítják, hogy bár a technológia kissé elavultnak számít, ám élettartamban minden elvártnál jobban teljesítenek az itt is felszerelt indukciós lámpák

Referencia képek