Magyar Államvasutak (MÁV)

Dunaújvárosban a Magyar Államvasutak (MÁV) egyik szerelőműhelyében korszerűsítettük a világítást

A munkálatok megkezdésekor,  a helyszíni bejárások során azonnal kiderült, hogy a világítás a balesetveszélyes kategóriába tartozott, a megfelelő munkavégzésre pedig teljesen alkalmatlan volt a MÁV dunaújvárosi szerelőműhelyében.

A tervek elkészítése során arra törekedtünk, hogy az általános világítást úgy helyezzük el, hogy az a legjobban kövesse a szerelőjáratok nyomvonalát, illetve a vasúti kocsik javítására kijelölt helyekre optimalizáljuk azt. Ehhez a szokásos precizitással mértük fel a helyszínt és készítettük el a világítási terveket úgy, hogy a lehető legrosszabb állapottal is kalkuláltunk: a vasúti szerelvényekkel telezsúfolt állapotot is figyelembe vettük, mivel ekkor van a legnagyobb fényigénye a helyiségnek. Biztonsági világítás tervezésére is sor került.

 

A világítás korszerűsítését 2 lámpatípussal végeztük el: általános megvilágítás fölülről DMLS HB-21 indukciós csarnokvilágítással, az oldalfalakon pedig DMLS RF-006 indukciós reflektorok segítségével.

Az indukciós lámpák bizonyítják, hogy bár a technológia kissé elavultnak számít, ám élettartamban minden elvártnál jobban teljesítenek az itt is felszerelt indukciós lámpák

Referencia képek