Prysmian Magyar Kábel Művek

2016-ban hatalmas világításkorszerűsítési projekt keretében, az akkori legizgalmasabb technológiára: indukciós világításra cseréltük a meglévő, energiafaló lámpatesteket a Prysmian Magyar Kábel Művek több üzemcsarnokában is.

Grandiózus projekt keretében mintegy 750 db DMLS indukciós lámpatest került leszállításra és felszerelésre a Prysmian MKM Magyar Kábel Művek Kft. balassagyarmati telephelyén több üzemcsarnokban. Az alkalmazott típusok a DMLS HB-A és HB-21 indukciós csarnokvilágító lámpatestek voltak. Az korábban használt hagyományos nátrium lámpák által kölcsönzött monokróm sárga megvilágítás helyett, nappali 5000 K színhőmérséklet uralja immár a csarnokokat. Ezáltal nagyságrenddel komfortosabb, biztonságosabb lett a munkavégzés.

A projekt különlegessége, hogy ESCO finanszírozás keretében valósult meg, tehát az ESCO cég által előfinanszírozott beruházási összeget a megrendelőnél jelentkező megtakarítás “több mint” fedezi az elkövetkező 5 éves futamidő alatt. Ez idő alatt a lámpatestek az ESCO cég tulajdonában maradnak, azokat a megrendelő tulajdonképpen bérli, üzemeltetési szolgáltatással kiegészítve.

 

Summa: a megrendelő részéről 0% önerő, a havi hiteltörlesztési kötelezettségen túli megtakarítás már az első hónaptól, 5 éves üzemeltetési garancia, fényviszonyok jelentős javulása.

Referencia képek