XIX. kerületi tornatermek

4 általános iskola tornatermének világításkorszerűsítése történt meg eddig a XIX. kerületben indukciós lámpákkal

A Budapest XIX. kerületi Önkormányzat megrendelésére, a nagyobb fényerő és az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében DMLS digitális mágneses indukciós megoldásokra cseréltük a hagyományos fénycsöves lámpatesteket a Bolyai János Általános Iskola tornatermében. A munkálatok során 88 darab hagyományos 2x58W fénycsöves világítás helyére 44 darab 120-150-200W teljesítményű DMLS HB-21 típusú indukciós csarnokvilágító lámpatestet szereltünk fel, amelyek fogyasztása több, mint 40% energiamegtakarítást jelent évente. A különböző teljesítmények alkalmazásával az eredeti, aszimmetrikus lámpakiosztást egyensúlyoztuk ki, így teljesen egyenletes megvilágítás jött létre a projekt befejeztével. A hagyományos fénycsövekkel ellentétben az indukciós csarnokvilágítók nagy magasságból hatékonyabban vetítik a fényt a talajszintre, oda, ahol arra a legnagyobb szükség van egy tornateremben. Továbbá radikálisan csökken a nagy magasságokban végzett költséges karbantartások szükségessége. A kivitelezési munkálatokat egy hétvége alatt elvégeztük. A 30 éves iskola a következő 20 évben használja majd gondozás mentesen új indukciós világítását a tornateremben.
A kerületi Önkormányzat a projekt jelentős sikere okán további tornatermek felújítását kezdeményezte, így korszerűsítésre került az Eötvös József, Puskás Ferenc és a Vass Lajos Általános Iskola tornaterme is. Ezen referenciák példamutatása alapján került sor a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornatermének világítástechnikai megújítására is.

Az indukciós lámpák bizonyítják, hogy bár a technológia kissé elavultnak számít, ám élettartamban minden elvártnál jobban teljesítenek az itt is felszerelt indukciós lámpák

Referencia képek

Vass Lajos Általános Iskola

Megtakarítás: 40,74%

Bolyai János Általános Iskola

Megtakarítás: 53,58%

Puskás Ferenc Általános Iskola

Megtakarítás: 54,02%

Eötvös József Általános Iskola

Megtakarítás: 41,35%